Valentine’S Day: Aproape 30.000 de romani merg in minivacante si cheltuiesc aproape 2 milioane de euro

StValentine

Valentine’S  Day: Aproape 30.000 de romani merg in minivacante si cheltuiesc aproape 2 milioane de euro

Aproximativ 29.000 de romani vor merge in intervalul 13 – 15 februarie in minivacante de Valentine’s Day, in special in destinatii interne, unde vor cheltui aproape 2 milioane de euro, cea mai cautata destinatie interna fiind Valea Prahovei, iar in strainatate – Roma, Venetia, Paris si Barcelona.

„Numarul de rezervari facute pentru Sfantul Valentin se apropie de 28.500, iar turistii vor cheltui, in medie, doar pentru servicii turistice (cazare si masa), aproximativ 300 de lei de persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8,5 milioane de lei”, potrivit unui studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. In plus, potrivit federatiei, in jur de 500 de romani vor pleca in strainatate special pentru a petrece Ziua Indragostitilor. Cu sumele alocate de acestia, cheltuiala totala a romanilor pentru vacante de Valentine’s Day ajunge la aproape 2 milioane de euro.

„Multe cupluri care nu si-au planificat o mini – vacanta cu prilejul Zilei Indragostitilor vor petrece fie in cluburi, fie intr-un restaurant”, se mai arata in studiul citat.

Cele mai populare destinatii pentru romanii care pleaca in strainatate in acest an sunt Roma, Venetia, Paris, Barcelona si Viena, potrivit vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

„Sunt si cereri pentru plecari exact in perioada de Valentine’s Day sau de Dragobete, dar cei mai multi prefera doar sa ofere cadoul atunci, dar sa plece cand le permite programul sau in perioade pentru care gasesc preturi mai mici. Pentru plecari fix de Sfantul Valentin, un pret mediu ar fi de 260 de euro de persoane pentru un city break, incluzand cazarea si transportul cu avionul, preturile fiind mai mari decat in mod obisnuit pentru ca hotelurile sunt mai scumpe in acele zile”, a declarat Manuela Melinesc, marketing manager pentru vola.ro.

Pe litoralul romanesc nu sunt multe oferte pentru Valentine’s Day, dar exista cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care au pregatit pachete pentru indragostiti.

Cea mai mare atractie pentru indragostiti este si in acest an Valea Prahovei unde, in weekendul 13 – 15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90 %, fata de 60 – 70% in weekendul anterior.

Tarifele pe Valea Prahovei variaza intre 150lei/pachet – o noapte de casare cu mic dejun si cina festiva pana la 900 de lei pentru un pachet care include doua nopti de cazare, mese, cina festiva si surprize.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: