Fashion: Potrivit Unei Noi Biografii, Alexander McQueen Vroia Sa Se Sinucida Pe Podium

alexander mcqueen - 1

Designerul Alexander McQueen intentiona sa se sinucida pe podium, in timpul unei prezentari de moda, in interiorul unei cutii din sticla unde urma sa se impuste in cap pentru ca sangele sa curga apoi pe peretii acesteia, potrivit relatarilor unui prieten.

Sebastian Pones, prieten si fost coleg al designerului Alexander McQueen, a povestit despre planurile de sinucidere pe care creatorul de moda britanic i le-a impartasit in timpul unei vacante din 2009, pe insula Mallorca din marea Mediterana, cu un an inainte de moartea lui McQueen, care s-a spanzurat in februarie 2010, dupa decesul mamei sale, relateaza dailymail.co.uk.

Pones a declarat ca Alexander McQueen, care devenise in ultimii ani foarte preocupat de moarte si se droga foarte mult, i-a spus ca are in minte ultima colectie de moda pe care o va realiza vreodata si ca vrea ca in cadrul prezentarii acelor creatii sa se sinucida. McQueen ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii, cu pereti dublii, din sticla, care urma sa apara pe scena la finalul prezentarii, iesind din podea. In interiorul cutiei de sticla ar fi urmat sa se afle chiar designerul care a spus ca voia sa se impuste in cap, „iar sangele si creierul sa se prelinga pe peretii din sticla”. Relatarea, morbida, apare intr-o noua carte biografica intitulata „Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin”, scrisa de jurnalistul britanic Andrew Wilson.

Trupul neinsulfetit al designerului in varsta de 40 de ani a fost descoperit in apartamentul sau din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010, cu o zi inainte de inmormantarea mamei sale, Joyce. Designerul britanic  se afla sun o imensa pasiune pe plan profesional si era  „coplesit de durere” pe plan profesional, din cauza mortii sale.

Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani dupa ce prietena sa apropiata, Isabella Blow – care l-a scos din anonimat si l-a ajutat sa devina celebru – si-a luat viata.

Alexander McQueen sufera de depresie, anxietate si insomnie. Deisgnerul britanic a mai avut cateva tentative de sinucidere ratate, ian in mai si iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, in urma unor supradoze de droguri.

Nascut in East End-ul londonez, fiu al unui sofer de taxi, McQueen a invatat meseria de la Savile Row, unde a facut si costume pentru printul Charles. Intre anii 1996 si 2003, el a primit de patru ori distinctia de cel mai bun designer britanic.

McQueen a devenit „copilul teribil” am modei dupa ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumparat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul sau de absolvire, constra sumei de 5.000 lire sterline.

Nascut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tanar dintre cei sase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind „oaia roz a familiei”, el parasind scoala la varsta de 16 ani. Dupa stagiul la Savile Row’s Anderson & Sheppard, el a lucrat pentru Gives & Hawkes, apoi in Japonia si in Italia. S-a intors la Londra in 1994, unde s-a inscris la scoala de moda Central Saint Martins. Dupa absolvire, McQueen si-a lansat propriul brand, in cartierul East End, Londra.

In 1996, el a devenit designerul principal de la Givenchy, succedandu-i  lui John Galliano, inainte de  a-si uni fortele cu Gucci, care i-a cumparat 51% din companie. Pana la sfarsitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine in New York, Londra, Los Angeles, Milano si Las Vegas. Rihanna si Lady Gaga se numara printre celebritatile care au purtat frecvennt tinute create de Alexander McQueen, in viata de zi cu zi sau in videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen si-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret – a – porter si accesorii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: