Around The World: Music:Demis Rousso a Murit la Varsta de 68 de Ani!

demis rusou

Cantaretul grec Demis Rousso a murit la varsta de 68 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, a declarat pentru publicatia Le Figaro fiica artistului, Emily. Informatia despre decesul cantaretului a fost anuntata si de jurnalistul Nikos Aliagas, pe Twitter, luni dimineata. Nikos Aligas este prezentatorul emisiunii de talente „Star Academy”, difuzata in Franta. Potrivit Le Figaro, artistul a murit intr-un spital din Atena in noapte de sambata spre duminica.

Demis Rousso s-a nascut in Egispt, pe 15 iunie 1946, din parinti greci expatriati. La inceputul anilor 1960, familia a decis sa se intoarca in patria natala, unde tanarul Roussos, care a studiat trompeta si a cantat in corul bisericii din Egipt, a inceput sa cante in trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite’s Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelius si Lucas Sideras. In anul 1969, trupa s-a dastramat, iar Demis Roussos a lansat primul sau album solo intitulat „On the Greek Side of My Mind”, iar in anii ‚70 a lansat o lunga serie de hituri precum „This Time It Isn’t Au Revoir”, „Happy To Be On An Island In The Sun”, „My reason”, „My Friend The Wind”, „Velvet Mornings”, „From Souvenit to Souvenir” si „Goodbye My Love, Goodbye”. In 1978, cantaretul s-a retras de pe scena si s-a dedicat familiei. El  a lansat albumul „The story of Demis Roussos” in 1995, dupa ce avionul in care calatorea a fost deturnat de teroristi, care l-au tinut captiv in Beirut. De atunci, el a militat prin muzica s-a pentru pace in lume si protejarea mediului inconjurator.

Recunoasterea valorii sale a venit si din partea criticilor, dupa ce artistul a cantat in mai multe limbi straine, castigand astfel numeroase premii, precum locul 1 Japonia cu „The Roussos Phenoenon Ep”, discul de aur in America pentru albumul „Demis”. De-a lungul carierei, cantaretul a primit peste 100 de discuri de aur, platina si diamant.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: