Shopping: Au Inceput Reducerile la Produsele de Toamna – Iarna

armani - istambul - 5

Peste 80 de comercianti au notificat autoritaile locale din sectoarele 1 si 6 ca intentioneaza sa aplice reduceri la produsele de toamna – iarna

Potrivit Primariei sectorului 1, pana marti 49 de comercianti din aceasta zona administrativa au notificat autoritatea locala ca vor reduce preturile la imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare.

Agentii economici care isi desfasoara activitatea in aceasta zona administrativ – teritoriala pot depune notificarile la Registratura Primariei Sectorului 1 din sos. Bucuresti – Ploiesti sau pot trimite documentatia prin posta. Programul de lucru cu publicul este: luni, marti, joi in intervalul orar 8.30 – 18.30, iar miercuri si vineri intre orele 8.30 si 16.30.

Biroul de Presa al Pirimariei sectorului 6 a anuntat AGERPRES ca pana miercuri 35 de societati comerciale au notificat autoritatea locala ca vor sa aplice aceste reduceri.

Vanzarile de soldare pot fi realizate numai in decursul a doua perioade pe ani stabilite de comerciant in intervalele 15 ianuarie – 15  aprilie, respectiv 1 august – 31 octombrie, pe o perioada de maximum 45 de zile.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, vanzarile de solare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila a primariei cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier (confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte, articole sportive, etc.).

Formularele notificarii vanzarilor de soldare sunt prevazute intr-o anexa din norma metologica de aplicare a Ordonantei de Guvern nr. 99, cuprinsul acesteia constant in: datele comerciantului (denumire, cod unic de inregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea, numarul si data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Atentie: Realizarea vanzarilor de soldare in alte perioade decat cele mentionate delege se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 de lei la 10.000 lei si cu sistarea operatiunilor de soldare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: