Fashion: John Galliano revine in moda, luni, la Londra, cu prima sa colectie pentru Casa Margiela

galliano 2

Desigurul John Galliano va avea marea revenire in moda, luni, la Londra, odata cu prezantarea primei sale colectii pentru casa Martin Margiela, la aproape patru ani dupa ce a fost concediat de casa Dior.

Talentatul si provocatorul creator de moda britanic, in varsta de 54 de ani, a fost ignorat de aproape intreaga industrie in 2011, dupa ce a proferat o serie de insulte antisemite, in timp ce se afla in stare de ebrietate, intr-o cafenea pariziana. Comentariile designerului au provocat consternare in lumea modei si nu numai. John Galliano a fost condamnat, cu suspendare, la plata unei amenzi de 6.000 de euro, de un tribunal din Paris, in septembrie 2011.

Casa Margiea a anuntat, in luna decembrie 2014, ca aceasta colectie haute couture „artizanala” va fi prezentata in mod exceptional la Londra, orasul in care John Galliano a crescut si in care a facut primii pasi in lumea modei, si nu la Paris. Initial prevazut in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, show-ul va fi in cele din urma organizat „la ora ceaiului”, intr-un imobil modern din centru capitalei britanice.

Vestea numirii lui John Galliano, anuntata in octombrie 2014, in calitate de director artistic al casei Margiela a pus capat numeroaselor speculatii despre revenirea in moda a celebrului designer, care a reinventat stilul Dior in cei 15 ani petrecuti la casa pariziana.

Dupa trei ani si jumatate de „excomunicare” a designerului, Renzo Rosso, presedintele grupului OTB, care detine casa Margiela, a salutat angajarea unui „designer unic si exceptional in cadrul unei care care intotdeauna a invocat si a busculat universul modei”. Desi nu se stie deocamdata daca intreaga industrie a modei l-a iertat pe John Galliano, asocierea dintre el si aceasta casa este surprinzatoare, datorita minimalismului care caracterizeaza estetica Margiela, ce contrasteaza cu stilul flamboiant al designerului britanic.

Prezentarea de luni de la Londra ar putea insemna „renasterea” designerului britanic, care a anuntat in mod pblic ca nu mai consuma alcool, a participat la numeroase sedinte de consiliere psihologica si si-a cerut scuze de mai multe ori, negand ca ar fi rasist si antisemit. In acesti aproape patru ani de tacere, John Galliano a primit totusi sprijin din partea unor celebritati – dintre care unele ar putea fi prezentate la Londra – precum Modelul Kate Moss. De asemenea, Anna Wintour, redactorul sef al revistei Vogue US, a purtat deja o rochie Margiela creata de John Galliano, cu ocazia unei gale care a avut loc in luna decembrie 2014, la Londra. In timpul celor trei ani si jumatate de „excomunicare” din lumea modei si din viata publica, Galliano a vorbit despre el insusi cu cateva ocazii: a creat rochia de mireasa a prietenei sale Kate Moss, in vara anului 2011, si a adus o nota personala foarte remarcata in cadrul unei prezentari a lui Oscar de la Renta, in timpul Saptamanii Modei de la New York, in februarie 2013. Prezentarile colectiilor lui Galliano au fost considerate vreme de mult ani drept apogeul Saptamanii Modei de la Paris.

In mai 2014, John Galliano a fost  numit director artistic pentru L’Etoile, cel mai mare lant de magazine de produse de infrumusetare din Rusia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: