Haute Couture Cuisine & Christmas Mood: Pentru Masa de Craciun Preparam Cozonac Krantz

imagesPOA4E5IU

Nu exista masa de sarbatoare,de Craciun sau de Paste, pe care sa nu gasim cozonac. Pentru Craciun, pregatim un cozoncac, pe care eu il ador!

Ingrediente:

  • 530 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 3 oua
  • 120 ml apa
  • 1/4 ligurite de sare
  • 150 g unt nesarat

Pentru Umplutura:

  • 50  g zahar
  • 30 g cacao
  • 130 g ciocolata neagra
  • 120 g unt nesarat
  • 100 g nuci sau alune
  • un ou

Mod de Preparare:

  1. Faina, zaharul si drojdia se pun in vasul mixerului si se amesteca un minut la viteza cea mai mica. Se pun ouale si apa si se amesteca la viteza mica pentru inca 4 minute.
  2. Se adauga sarea si untul taiat cubulete progresiv si se mixeaza 10 minute. Odata aluatul format, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 2 ore, sau chiar o noapte, in functie de timp.
  3. Se face umplutura pentru care zaharul, cacaua, ciocolata rupta si untul se amesteca si se pun pe foc. Aluatul crescut se imparte in doua, se intind doua foi care se ung cu amestecul de ciocolata si se presara nuci sau alune maruntite. Apoi se ruleaza, se taie in doua pe lung si cele doua jumatati rezultate se rasucesc cu umplutura pe dinafara.
  4. Se transfera cozonacii astfel formati in tavile unse si tapetate cu hartie de copt, se lasa la crescut inca o ora, se ung  cu oua apoi, se acopera cu hartie de copt si se coc 20 de minute. Se inlatura hartia si se mai coc 10 minute. Se lasa la racit in tava si apoi se scot.

Un Craciun Plin de Bucurie, Mayeiah!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: