Haute Couture Cuisine & Christmas Moos: Pentru Craciun Pregatim Sarmale Cu Afumatura

images7OJWRWB3

Pentru Craciun pregatin sarmale cu afumatura.

Ingrediente:

  • un kg carne de porc
  • o varza acra, de aproximativ un kg
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 500 g afumatura
  • 2 cepe mari
  • 4 – 5 linguri ulei
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de Preparare

  1.  Afumatura se pune in apa rece cu o zi inainte de pregatirea sarmalelor si, daca este cazul, se pune si varza acra la desarat, tot cu o seara inainte.
  2. A doua zi, varza se scurge, se ia foaia, se taie cotoarele si, la nevoie, foaia de varza se taie in doua pentru a forma apoi sarmale.
  3. Pentru umplutura, ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei, dupa ce se inmoaie se pune si orezul si se lasa 5 minute pe foc. Se da carna prin masina de tocat si apoi se amesteca bine cu ceapa si orezul. Se potriveste de sare, piper, boia, se amesteca si chiar se framanta un pic.
  4. Se infasoara sarmale care se asaza alternatic cu afumatura taiata in vasul de fiert. Se toarna restul uleiul, se presara cimbrul, se acopera sarmalele cu apa si se dau la cuptor la foc mic spre mediu pentru 3 ore.

Craciun Fericit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: