Haute Couture Cuisine: La Mult Ani De Sf.Andrei, cu Lamington!

images3MQW9862

Pentru ca azi este Sf. Andrei, prepara ceva dulce, special, pentru cei dragi!

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 500 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 125 g zahar tos
  • 75 g cacao neagra
  • 125 g faina cu agent de crestere
  • 60 g amidon
  • 125 ml lapte
  • 3 oua
  • 15 g unt
  • 3 linguri apa

Pentru decor:

  • 400 g fugi de nuca de cocos
  • 100 g ciocolata de menaj (neagra, sau alte culori)

Bate ouale cu telul sau cu mixterul pana când devin spumoase, apoi adauga treptat zaharul tos si bate in continuare pana când acesta se dizolva.

  1. Dilueaza 10 g de unt cu apa fierbinte. Adauga faina cernuta si amidonul peste oua, amestecând continuu pana la obtinerea unei compozitii umflate si spumoase. Incorporeaza unutul diluat, amestecând rapid cu telul.
  2. Toara compozitia intr-o tava dreptunghiulara de (18 & 28 cm), tapetata in prealabil cu hartie de copt, si coace-o 30 de minute la 180C. Las-o sa se raceasca.
  3. Taie pandispanul in 16 bucati. Cerne zaharul pudra si cacaua si amesteca-le. Pune laptele, ciocolata rupta bucati si untul ramas la incalzit, apoi adauga cacaua amestecata cu zaharul si fierbe totul, amestecând continuu cu o  lingura de lemn, pana când obtii o compozitie omogena.
  4. Scufunda bucatile de pandişpan, pe rand, in sosul de ciocolata, apoi tavaleste-le prin fulgii de nuca de cocos. Inainte de a le servi, lasa prajiturile intr-un loc racoros cateva ore pentru a se raci si usuca complet.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: