Ho Ho Ho & Christmas Mood: Mos Craciun din Finlanda Vine La Bucuresti

imagesL9Z4DY4A

Mos Craciun din Finlanda, va vizita regatul sau din Bucuresti, intre 10 si 14 decembrie, in prima sa vizita oficiala in Romania, timp in care copiii ii vor putea spune ce-si doresc sa primeasca de sarbatori si vor putea fotografia alaturi de Mos.

Santa Claus Kingdom, care isi propune sa fie cel mai mare eveniment dedicat iernii, il intampina pe autenticul Mos Craciun din Rovaniemi, Finlanda, in prima sa vizita oficiala in Romania, care va avea loc in perioada 10 – 14 decembrie.

Prezentata Divertiland in parteneriat cu Ambasanda Finlandei, vizita lui Mos Craciun va fi o incursiune in magia sarbatorilor de iarna si bucuria de a petrece timp de calitate alaturi de familie si cei dragi. Autenticul Mos Craciun ii va astepta pe copii, dar si pe adulti la Santa Claus Kingdom, pentru a primi scrisorile cu dorintele lor de Craciun si pentru a face poze impreuna.

In Laponia, avem deja multa zapada si frig, ziua este mult mai scurta, iar in curând, nu vom mai vedea razele soarelui. In limba finlandeza, aceasta perioada este numita “Koamos”. Am auzit ca ajutoarele mele vor deschide in curând un loc special in Bucuresti. Astept cu nerabdare sa ne intalinim in Regatul meu din Bucuresti si sa va urez un Craciun Fericit!” spune Mos Craciun intr-un mesaj adresat admiratorilor sai romani.

Mos Craciun sau Joulupkki este o traditie scandinava si provine din nord a Finlandei, Laponia. Casa si atelierul lui Mos Craciun sunt situate in muntii Karvatunturi. Muntele este alcatuit din trei varfuri care seamana cu niste “urechi” (in limba finlandeza fiin numite “Korva”). Legenda spune ca aceste urechi  asemanatoare unor antene care il ajuta pe Mos sa asculte dorintele copiilor de pretutindeni. Joulupukk-ul finlandez primeste milioane de scrisori anual. De obicei, el poarta haine rosi si calatoreste intr-o sanie trasa de reni, Mos Craciun (Joulupkk) are o sotie Doamna Mos Craciun sau Joulumori. Impreuna cu sotia sa, Mos Craciun traieste si  lucreaza in Korvatunkuri, Laponia. Asistentii sai numiti tonttu, fiind fiinte umane cu caracter de copil.

“Suntem fericiti sa ii gazduim pe autenticul Mos Craciun pentru prima data in Romania, pe care noi il consideram Ambasadorul finlandez al Craciunului. Sunt sigura ca vizita acestuia va fi primita cu caldura de catre mii de copii care vor avea oportunitatea sa il cunoasca si sa ii impartaseasca dorintele lor de Craciun”, a declarat Ull Vaistro, ambasadorul Republicii Finlanda la Bucuresti.

Santa Claus Kingdom, care va avea loc in perioada 28 noiembrie 2014 – 7 ianuarie 2015, va aduce in Romania si prima partie de schi acoperita, cu o lungime de 32 de metri si o inaltime de sase metri, un patinoar acoperit, partie de tubbing, carusel, zona de bicicleta si karting cu pedale, perte de escaladat, trambuline si jocuri gonflabile.

Evenimentul va include si peste 50 de evenimente si activitati, precum ateliere, spectacole de tatru, concerte de magie si parade de craciun.

Regatul Craciunului va fi amplasat pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, in incinta Atlas Business Center din Soseaua Pipera.

Santa Claus Kingdom se adreseaza familiilor, adolescentilor si copiilor. Santa Claus Kingdom va fi deschisa pana la ora 21.00. Pretul biletelor de intrare la eveniment incep de la 25 de lei. Mai multe informatii gasim pe site-ul santaclauskingdom.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: