Flavours & Bucataria Chinezeasca : Arome Traditionale

imagesK6DT6Y7V

Anason in forma de stea – un condiment foarte aspectuos, de forma unei stele, care provine dintr-un arbore chinezesc, verde tot anul. Asemanator semintelor de anason, acest condiment este folosit in supe, tocane si alte feluri de mancare.

Cinci Arome – un ameste de scortisoara, fenicul, cuisoare, anason stea si piper Szechuan folosit la marinate sau la condimentarea supelor, tocanelor si a mancarurilor prajite rapide.

Mustar iute – un mustar foarte iute, cu otet folosit pe post de sos.

Pasta de ardei iute – un condiment iute servit la masa, care se poate folosi la orice mancare.

Sos de soia – unul dintre cele mai importante si obisnuite ingrediente folosite in intreaga Asie. Este un sos sarat din boabe de soia fermentate si se poate gasi sub diferite variante. Sosul light este subtire si mai sarat. Sosuk dark este mai gros (cinezesc) si tamari (japonez) sunt foarte inchise la culoare si mult mai dulci.

Sos Hoisin – un sos cu o consistenta groasa, dulce – iute, preparat din boabe de soia, folosit in bucataria chinezeasca drept condiment, la fel ca si ketchup-ul.

Uleiul de Susan –  uleiul de susan light are o usoara aroma de alune si este folosit la gatit si prajit.  Uleiul de susan dark, numit si ulei de susan oriental, este brun, parfumat si foarte aromat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: