Temptation & Cuisine: Galuste cu Prune

galuste cu prune

Pentru ca este week-end, propun un desert, romanesc, usor de preparat, pe placul tuturor. Galuste cu prune!

Ingrediente:

  • 500 grame de piure de cartofi (rece)
  • 200 grame de faina
  • 8 linguri de zahar pudra
  • 100 grame pesmet
  • 200 grame de prune
  • 2 linguri de ulei

Mod de Preparare:

  • Piureul se framanta bine, impreuna cu 4 linguri de zahar si cu ouale.
  • Ulterior se incorporeaza faina, obtinandu-se un aluat tare.
  • Prunele se spala si se curata de samburi, rupandu-se in doua
  • separat se caleste pesmetul 3 – 5 minute in ulei. Când acesta se raceste se adauga restul de zahar
  • din aluatul cu cartofi se formeaza galustele.
  • Acestea se desfac apoi in doua si se umplu cu cate o jumatate de pruna, dupa care se inchid la loc.
  • galustele se pun  intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu un praf de sare, si se fierb pana incep sa pluteasca. Atunci se scot din apa si se tavalesc bine prin pesmet.

Pofta Buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: