Punkin Mood & Cuisine: Prajitura Cu Dovleac Cu Afine Si Nuci

paine - cu - dovleac - 2

Nucile si uleiul de nuci contin “grasimi bune”, care mentin sanatatea inimii, deoarece ele nu formeaza depuneri pe artere.

Ingrediente:

  • 1 1/4 cani faina
  • 1 lingurinta ghimber maruntit
  • 1lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana bostan
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1/4 cana ulei de nuci sau ulei de floarea soarelui
  • 2 oua mari, batute usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana nuci, tocate mare
  • 1/2 cana afine uscate.

Mod De Preparare:

  1. Se incinge cuptorul la 175C. Se unge o tava pentru paine ( 23  x 13 cm) cu putin ulei.
  2. Intr-un castron de marime potrivita, se amesteca dovleacul cu zaharul, uleiul, ouale si vanilie, pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca pana se umezeste uniform. Se adauga nucile si afinele. Se toarna aluatul in tava pregatita.
  3. Se coace prajitura  45 de minute. Se inteapa cu un betisor: daca iese curat, painea e gata. Se rastoarna pe un gratar. Se lasa la racorit.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: