Pumpkin Mood & Cuisine: Placinta Cu Dovleac

prajitura - cu - dovleac

Ingrediente:

  • 1/2 kg alauat de placinta
  • 1 kg dovleac
  • 1 pahar si 1/2 – 2 pahare zahar ros
  • 1/2 pachet unt
  • un pahar cu smantana fermentata
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1/4 lingurita ghimbit pisat
  • 1/4 lingurita scortisoara pisata
  • 2 linguri zahar praf

Mod de Preparare

  1. Radeti dovleacul pe  razatoarea cu ochiuri mari, apoi  puneti razatura la calit, la foc mediu, intr-o cratita, impreuna cu 3/4 din unt, zaharul tos si condimentele. Când dovleacul s-a inmuiat, aproximativ in 30 de minute, opriti focul lasand umplutura sa se racoreasca usor.
  2. In acest timp presarati o masa cu faina si intindeti 2 foi din aluat. Una de dimensiunea tavii unde veti coace placinta, iar ce-a de a doua, putin mai mare, pentru a putea cuprinde si marginile tavii. Incingeti cuptorul la 170 C si ungeti tava cu restul de unt. Bateti oul cu smantana intr-un bol.
  3. Asezati foaia mare in tava, in asa fel incat sa aiba marginile rasfrante spre exterior, apoi preserati pesmetul. Turnati acum umplutura si intindeti deasupra cea de-a doua foaie, pe care o veti intepa din loc in loc cu o furculita si o veti unge cu smantana batuta.
  4. Introduceti placinta in cuptor si coaceti-o timp de 40 – 45 de minute. Dupa ce s-a racit, portionati-o dupa dorinta si pudrati-o cu zaharul praf.

Pofta Buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: