Leagal & Avertisment De La Politisti Pentru Soferi: Toamna Se Fura Cele Mai Multe Masini!

hamann - tycoon

Avertisment de la politisti pentru soferi: oamenii legii spun ca toamna se fura cele mai multe autoturisme in Capitala. Doar jumatate sunt gasite, celelalte ajung piese de schimb sau sunt vandute peste hotare. Cea mai buna modalitate de protectie este alarma. Nicio masina dotata cu un astfel de sistem nu a fost furata in acest an.

“Unele grupari sunt specializate in furturi de masini, dezmembrarea lor si valorificarea pieselor la mana a doua. Daca cele mai mult sunt furate pentru a fi traficate. BMW X5, BMW X6, Daciile Duster, Logan,Renault Megane si Fluence sunt furate ca sa fie folosite in tara”, a declarat un ofiter din cadrul Politiei Capitalei.

Masinile ieftine sunt furate din fata blocurilor. Hotii actioneaza noaptea si le prefera pe cele care nu au sisteme de alarma. Autoturismele de peste 50.000 de euro sunt furate din cartiere rezidentiale, centru orasului sau din apropierea cluburilor scumpe in zile de week-end. Apoi infractorii se grabesc sa ajunga la granita. Din Capitala, SUV-urile ajung in Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Germania si Franta. Pentru fiecare vanzare ilegala, hotii castiga pana la  15.000 de euro.

O grupare, anul trecut, destructurata, de traficanti si hoti de BMW X5 si BMW X6, reuseau sa treaca autoturismele cu ajutorul unui vames din Moldova. Hotii treceau masinile pe tura acestuia”. a mai declarat ofiterul din cadrul Politiei Capitalei.

Jumatate din masinile furate in Capitala sunt recuperate de politisti. Unele se intorc imeditat la proprietari, altele zac si doi ani de zile prin parcari, asteptand ca instantele sa dea decizii definitive in dosarele de furt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: