Leagal: Alin Ionesc si Roxana Aron Au Fost Arestati Preventiv Pentru 30 De Zile

alin - ionescu

Patronul  firmei Shelter Security, Alin Ionescu si contabila firmei, Roxana Aron, cercetati pentru evaziune fiscala, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia privind arestarea preventiva nu este definitiva, ea poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Acuzatiile in acest dosar sunt de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea in contabilitatea firmei Shelter Security a unor achizitii fictive de servicii.

Unele dintre firmele de tip “fantoma” folosite de patronul Shelter Security, Alin Ionescu, pentru evaziune fiscala erau infiintate pe numele unor consumatori de droguri, care primeau, in schimb, aproximativ 300 – 400 de euro, arata procurorii in propunerea de arestare preventiva a omului de afaceri.

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti au aratat, in raportul in care au propus arestarea preventiva a celor doi, ca din probe si marturiile de la dosar rezulta ca Alin Ionescu “a imputernicit pe conturile bancare persoane de incredere, acestia fiind angajati sau fosti angajati ai firmelor contralate de acesta, respectiv C.P. Shelter Security S.R.L, S.C. Lion Guard Security S.R.L., cele mai importante retrageri fiind facute de acestia.

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti i -au retinut, luni noaptea, pe patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, si pe contabila societatii, Roxana Aron, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, in care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

“In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comperciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009 – 2012, in valoare de aproximati de 25.000.000 euro,” potrivit Politiei Romane.

Alin Ionescu este suspectat ca ar fi convins mai multe persoane sa infiinteze pe numele lor societati comerciale, care ar fi incheiat apoi contracte fictive cu firma Shelter Security.

Surse judiciare au declarapt pentru MEDIAFAX ca firma Shelter Security ar fi dat in regim de subantrepriza, o parte din servicii catre noua firme, dintre care una ar fi reala, iar celalalte opt de tip “fantoma”, acestea din urma neavând angajati pentru paza si protectie si nici autorizatii de la politie sa ofere astfel de servicii”.

Unii dintre suspecti ar fi oameni ai strazii care ar fi primit comision de la interpusi, pentru a si oferi datele de identitate pentru infiintarea firmelor “fantoma”, cu care Shelter Security incheia ulterior contracte de subantrepriza, in vederea oferirii de servicii de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi inregistrat in contabilitatea  societatii, in perioada 2009 – 2012, achizitii fictive de servicii de securitate si paza in valoare de 103 milioane de lei, la care se adauga TVA de 22,4 milioane de lei. In acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42, 5 milioane de lei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: