Pumpkin Mood & Cuisine: Vafe Cu Dovleac de Iarna

waffles - cu - dovleac

Piureul portocaliu de dovleac din acest mic dejun delicioas este foarte bogat in beta-caroten si fibre.

Ingrediente:

  • 3 cani de faina pentru prajituri, cernuta
  • 1 1/2 lingurinte bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana zahar brun
  • 4 oua mari
  • 1 pachet piure de dovleac congelat, dezghetat
  • 3/4 cana lapte batut, degresat
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • 1 1/2 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de Preparare:

  1. Se incinge cuptorul la 95C. Se incalzeste o forma de vafe.
  2. Intr-un  castron se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. In alt castron se amesteca ouale cu zaharul. Se adauga dovleacul, laptele batut, uleiul, coaja rasa de portocala si vanilia. Se amesteca cu compozitia de faina si se omogenizeaza.
  3. Se unge cu putin ulei forma pentru vafe. Se toarna in forma aluatul, 1/2 cana pentru fiecare vafa (cu latura de 10 cm), se raspandeste in strat uniform. Se da forma la cuptor, pana se rumenesc vafele. Se pun pe o tava in cuptor, la cald. Se coc la fel toate vafele, ungând la nevoie forma cu ulei. Vafele se servesc fierbinti, cu fructe proaspete sau sirop de artar,

O portie contine 211 de calorii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: