Legal Advices: Incepand De Duminica, 28 Septembrie, Soferii Care Nu Transporta Copiii Mici In Scaune Speciale, Sunt Amendati cu 450 lei

stokke

Începând de duminica, soferii care nu transporta copiii cu centura de siguranta sau in dispozitive de fixare in scaune speciale omologate, risca sa primeasca patru sau cinci puncte de amenda, in valoare de pana la 450 de lei. Va fi astfel interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani, in autovehicule care nu sunt echipate cu sistem de siguranta.

Ordonanta nr. 21/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 635 din 29.08.2014 (Monitorul Oficial nr. 635/2014).

La articolul 36, dupa alin.1 se introduc trei noi alineate, alin 1.1. -1.3 cu urmatorul cuprins.

1.1. “Conducatorii de autovehicule avand locuri prevazute prin constructie cu centuri de siguranta trebuie sa informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a le purta in timpurile circulatiei pe drumurile publice”.

1.2. “Conducatorii de autovehicule avand locuri prevazute prin constructie cu centuri de siguranta au obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii autovehicule, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt  transportate numai in dispozitive de fixare in scane pentru copii omologate, in conditiile prevazute de  regulament”.

1.3. “Conducatorii de autovehicule le este interzis sa transporte copii in varsta de pana la 3 ani in autovehicule are nu sunt echipante care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia celor destinate transportului public de persoane precum si a taxiurilor daca in acestea din  urma ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata, in coonditiile prevazute in regulament. Copiii cu varsta de peste ani, avand o inaltime de pana la 150 cm, pot fi transportate cu autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: