Lights, Camera and Action: La Multi Ani, Sophia Loren!

sophia - loren

Actrita italiana, Sophia Loren,  care implineste azi 80 de ani, a lansat o carte de memorii si a inaugurat, joi, in Ciudat de Mexico, o expozitie de fotografii si obiecte care ii apartin, pentru a-si sarbatorii cariera de peste 60 de ani in cinematografie. Diva italiana, a inaugurat, joi, in Ciudat de Mexico, la Muzeul Soumaya, detinut de magnatul Carlos Slim, o expozitie consacrata celei de – a 80 – a aniversari a sa.

“Nu este o celebrare a trecutului, este prelogul unei vieti frumoase, care mi – a daruit atat de mult. Am inca nevoie sa lucrez, ma trezesc in fiecare zi cu o gramada de idei”, a declarat Sophia  Loren, potrivit AFP, la o conferinta de presa, in prezenta fiului sau, Carlo Ponti, si a magnatului mexican, din domeniul telecomunicatiilor, Carlos Slim.

Expozitia, care include obiecte vestimentare, bijuterii, trofee si diplome, dar si proiectii ale unor imagini in care vedeta apare alaturi de Marcello Mastroianni, Cary Grant si Marlo Brando, va fi deschisa vizitatorilor, din 22 septembrie. Pe de alta parte, Sophia Loren, a lansat de curând un volum autobiografic, intitulat “Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, in care vorbeste despre începuturile carierei sale, relatia cu producatorul de cinema care a descoperit-o, si care i -a devenit sot, dar si cea cu alte personalitati ale cinematografiei mondiale, mai ales din perioada anilor 1960 – 1970. Pentru a scrie cele 300 de pagini ale volumului autobiografic, actrita simbol a simbol a cinematografiei italiene a apelat la ceea ce ea insasi a numit “cufarul cu amintiri”, pentru a face publice fotografii vechi, scrisori si biletele din partea unor vedete ca Frank Sinatra, Cary Grantm Audrey Hepburn si Richard Burton, pe langul “sufletul pereche”, italianul Marcello Mastroianni, potrivit Reuters. Cartea pare sa fie un fel de enciclopedie a cinematografiei mondiale din ultimii 60 de ani, redand pasaje din viata unei femei simple din sudul Italiei, care sa devina una dintre cele mai stralucitoare ale cinematografiei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: