A Coulinary Journal: Floricele de Porumb

popcorn - cana

Cristofor Columb a observat in 1492 ca bastinasii din Indiile de Vest purtau corsaje din floricele de porumb si isi aranjau parul pentru ceremonii cu ghirlande de porumb inflorit. Marinarii lui au cumparat porumb de la localnici. Cortez a descris floricelele de porumb in 1519, când  s- a intalnit pentru prima oara cu aztecii, in Mexic. Floricele impodobeau coafurile pentru ceremonii, coliere de floricele impodabeau statuiile zeitelor si femeile tinere aztece dansau purtând coronite de floricele pe cap.

Este posibil ca prajirea porumbului si obtinerea floricelelor sa fie prima intrebuintare a porumbului salbatic in Lumea Noua. Intr-o pestera din New Mexico, s-au gasit in anult 1948 stiuleti mici de porumb pentru floricele, mai vechi de 5.600 de ani. Porumbul a prosperat in America de Nord si in  cea de Sud. De fapt, fratele Sefului Massasoit al tribulului  Wampanoag a adus porumbul pentru floricele la cina de Thanksgiving la Plymouth, in Massachusetts. Colonistilor le placeau floricelele si se pare ca le serveau si la micul dejun, cu zahar si smantana, inainte de a se fi inventat fulgii de cereale.

La sfarsitul secolului XIX, carute cu  floricele de porumb preparate la abur plite cu gaz, urmau multimea prin  parcuri, la bâlciuri, carnavaluri si expozitii, aprovizionandu-i pe amatori. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, când zaharul a fost rationalizat, iar bomboanele lipseau, floricelele de porumb au devenit gustarea cea mai populara.

Inventatorul cuptorului cu microunde, Perry Spencer, si -a inceput in anul  1945 experimentele folosind floricele de porumb. In prezent, cifra de afaceri a floricelelor preparate la microunde este de 250 miliarde de dolari anual, in Statele Unite.

Inca se considera ca floricele de porumb preparate fara grasime sunt o gustare sanatoasa, întrucâtva istorica, satioasa si bogata in fibre, fara a avea multe calorii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: