Camera, Lights and Action: George Clooney Va Fi Premiat Cu Globul De Aur Pentru Intreaga Cariera

george - clooney - globul - de - aur - 2015

Felicitari actorului si regizorului american George Clooney, care va fi premiat cu distinctia Cecil B DeMile – un Glob de Aur onorific – pentru contributia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc in luna ianuarie, la Los Angeles, au anuntat organizatorii. The Kingma, presedintele HFPA (Hollywood Foreign Press Association), a declarat ca premiul acordat lui Clooney onoreaza “contributia extraordinara atat in fata, cat si in spatele camerelor”!.

Premiul Cecil B DeMille este numit dupa regizorul hollywoodian a carei cariera a cuprins atat epoca filmului mut, cat si cinematograful cu sunet. Anul acesta, premiul Cecil B DeMille a fost acordat regizorului Woody Allen. Printre celelalte vedete de cinema recompensate cu aceasta distinctie se numara actorii Jodie Foster, Morgan Freeman si Robert De Niro, si regizorii Steven Spielberg si Martin Scorsese.

Cea de-a 72 – a editie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015. Reprezentantii HFPA vor anunta nominalizarile pe 11 decembrie, cu exact o luna inainte de gala. Globurile de Aur 2015 vor fi inmanate cu doar cateva zile inainte de anuntarea nominalizarilor la premiile Oscar, pe 15 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiior Oscar, evenimentul care incheie sezonul trofeelor de la Hollywood, va avea loc pe 22 februarie.

George Clooney, a castigat de doua ori premiul Oscar, pentru cel mai bun actor intr-un rol secundat, cu filmul “Syriana“, si ca producator al filmului “Argo“, din 2013. De asemenea, cineastul american a castigat trei premii Globul de Aur, doua dintre ele pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru rolurile din “Descendentii” si “Marea Hoinareala“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: